Mina utställningar 2008
Stora Stockholm
Så är årets sista utställning avklarad och det var en pärs. Eftersom mina två hjärnceller bestämt sig för att utkämpa århundradets krig med varandra just denna helg fick Inge den stora äran att köra tur och retur Stockholm med mig sovande i sätet bredvid. Tur att det var husses "prinsessa" som var anmäld till utställningen.

Vi kom fram lagom till att bedömningen började i ringen så det var gott om tid att gå igenom Trixie innan domaren skulle titta på henne. Speciellt som jag bara hade henne med mig och hon nästan gick sist i ringen. Jag var mycket tacksam för att vi inte behövde springa så många varv inne i ringen utan Charlotte Sandberg bestämde sig ganska snabbt vilken ordning hon ville ha på hundarna. 2-a i CHKL och 2 Bästa tik var en väldigt fin avslutning på ett fanstastiskt utställnings år för Trixie. Detta innebar att hon är vinstrikaste Tibetanska terrier under 2008. Gissa om vi är stolta över vår "bäbis", som hon fortfarande kallas för hemma.
Växjö 2008
Utställning i Växjö brukar inte vara några större sensationer för min del, men i år var det annorlunda. Jag hade ju på förhand ganska stora förhoppningar om CK för Trixies del eftersom det var Karl-Erik Johansson som dömde. Han har ju tidigare i år visat att han gillar henne. Även Beckis trodde jag väl skulle få ett CK så jag var ganska lugn när jag gick in med honom i ringen. trea i championklass resp. bästa hane är ju aldrig fel. Kul att det var sonen Mysak som stod före. Vann gjorde en urflott finsk hund som även tog BIRet.

När det sedan blev tikarnas tur hade jag både Trulsa och Trixie stående på trimbordet där jag och Christina turades om att borsta på än den ena än den andra. Jag var så nervös att jag skakade när jag skulle gå in med Trulsa i öppen klassen. Det är ju ändå tre år sedan hon var på en officiell utställning. Jag såg att K-E delade ut tvåor och tänkte, usch tänk om jag får en tvåa på Trulsa? När jag fick det röda bandet blev jag väldigt lugn och satte dagens mål att bli placerad i klassen. Jag blev så häpen när K-E sa till mig att flytta framåt att jag bara stod och gapade och dumt frågade vart. Ställ dig där du vill fick jag till svar så jag ställde mig först. Etta med CK före en flott finsk tik.

Trixies tur och hon skötte sig fint och vann championklassen med CK. Nu var det Christinas tur att bli nervös. Inget tryck alls att kliva in i ringen med Trulsa för att försöka få hennes första cert. Det gällde ju att slå Gunillas snygga Keanu-dotter. Lite jobbigt för Christina att få med sig Trulsa när jag och Trixie skulle springa bakom, men de klarade hon galant. Trixie slutade etta bästa tik och sedan BIM och Trulsa knep fjärdeplatsen med cert.

Beckis vann avelsklassen med HP om än med en lite ojämn grupp i utveckling.

Trixie och Beckis i all ära men gladast blev i alla fall jag över certet för Trulsa. För att du riktigt skall förstå varför vill jag hänvisa till min berättelse om Trulsa i nästa TTS-Nytt.  
Tibethund
Hej!

Nu är också Tibethund avklarad. Beckis och Trixie fick sällskap av Malte och Yin på resan och vi är väldigt nöjda över att alla fick CK. Beckis blev 3-a i championklassen och sedan 4-a i bästa hanhundsklass. Malte placerade sig inte i den stora championklassen med 12 deltagare, men CK fick han med sig. Trixie blev även hon 3-a i championklass tikar följd av Yin på 5-te plats. Ett stort grattis till alla vinnare. Tack Ingela (dagens gladaste certvinnare) för alla grattiskramar. Om nu din hund bara kunde bli 2 år så vi kan få lov att gratulera till championatet vid rätt tillfälle.😀
Tack Lena & Christina för denna gången. Som alltid lika trevligt att åka tillsammans.
Stavanger, Norge
Så har vi varit iväg på utställning igen. Så här dagen efter förstår man de som undrar om vi hundmänniskor har en skruv lös.

Vi lämnade Göteborg vid 3-tiden på fredagseftermiddagen och hade turen att slippa alla köer genom Göteborg och Bohuslän. Här kunde man köra på ganska bra. En trevlig färjetur mellan Moss och Horten där Trixie träffade en trevlig äldre beagel gentleman som skulle till hytten på fjellet över helgen. Nu var det "bara" att köra ner till Kristiansand ca 23 mil, vilket brukar vara en baggis på ca 2 timmar. Men ack vad vi bedrog oss. I en snitthastighet under 60 km/tim hann klockan bli 23 innan vi hunnit dit. Fattar inte att norrmännen har så låga hastigheter på sina europavägar.

Nu bytte vi riktning och färden gick åt nordväst mot Stavanger. Eftersom vi skulle in sist i ringen på lördagen hade vi bestämt att vi skulle stanna på första bästa rastplats med wc och sova över natten. På E18 hade det funnits rastplatser var och varannan km, men nu lyste de plötsligt med sin frånvaro. Det blev över en timmas körning innan vi hittade ett ställe att övernatta på. Nu undrar du säkert var vi hade tänkt sova och ja svaret är i bilen.

Vi hade fällt ner baksätet och bäddat med varsin tjock madrass så vi sov hur bra som helst. Jag vaknade strax före 7 på morgonen helt utvilad och inte det minsta frusen eller stel. Efter morgontoaletten och klädbyte fortsatte vi vår resa. Nu när det var ljust kunde vi se vilken underbart vacker natur det är i Norge. Väl framme på utställningsplatsen var det som vanligt trångt, men vi fick upp vårt tält och satte oss till rätta. Domaren Mona Selbach hade domaraspiranter på nästan alla sina raser så bedömningen tog en evighet.

Inge passade på att kolla på agility och jag satt och läste. Dessutom var jag ju tvungen att kolla in konkurrensen. 8 anmälda tibbar 4 av varje kön. Väldigt trevliga damer att samtala med. Maria B är alltid lika rar och tre nya, väldigt trevliga bekantskaper från Vallentuna i Norge Sol D, Annika B och en tredje väninna som jag tyvärr missade namnet på.

Så blev det då äntligen dags för tibbarna. Annika först in med sin unghane Khambas future steps 1/1 CK. Öppen hanen från Izakhan 1/1 CK och sist championhanen Izakhan´s Kaspar (han vann ÖKL båda dagarna på WW i somras) även han med CK. I bästa hane vände domaren på ordningen och öppenhanen tog certet och blev champion (Grattis!). På tiksidan var det bara Trixie och Maria B´s öppentik som kom till start. Efter några mycket nervösa minuter stod Trixie som segrare med cert & Cacib. Gissa om jag var glad. Nu är hon InUCH och NordUCH. Som plus i kanten fick hon även med sig BIR-et strax före BIM Izakhan Kaspar. Tack för alla gratulationer.

Domaren tyckte absolut att jag skulle stanna till gruppen så det fick jag ju göra. Där blev vi inte utplockade, men jag tackar för supporten. Jag hörde er allt. Hoppas ni fick en trevlig resa hem. Vi hann ju inte med att säga hej då eftersom vi visste att det skulle ta åtskilliga timmar till Horten och sista färjan gick 24.00.

Lite stressigt var det på hemvägen, men vi körde en mycket vacker väg längs Norges västkust där Inge försökte sig på att fotografera när jag körde. Lite svårt eftersom vägen var kurvig och jag försökte köra på så mycket det bara gick. Några mil före Horten blev vi stoppade av polisen och Inge blev väldigt nervös för han hade kört för fort (över 60km/tim). Det var dock bara körkorts- och nykterhetskontroll. Vi hade ju inte druckit någon segerchampagne så det var lugnt.

Vi hann med färjan och sedan var ju sista 23 milen hem till Götet i stort sett bara en transportsträcka. Lika trevligt som vanligt att se skylten Landvetter, även om klockan hunnit bli halv 3 på natten. Gissa om det var skönt att krypa ner i sin egen säng. Borta bra men hemma bäst som det heter.

Ok att jag måste in och jobba idag, men det var väl värt att resa till Stavanger.
TTS Specialen i Alafors
SPECIAL UTSTÄLLNING MED TTS

TTS specialer brukar alltid dra en massa hundar, men i år tror jag var rekordet 118 anmälda tibbar. Alafors bjöd på strålande vackert och lagom varmt väder. Eftersom jag varit tvungen att invänta mina medhjälpare för dagen, Frida & Malin som tränat kom jag först till tikvalparna. Med assistans av andra fick jag dock burit bort allt mitt pick och pack till mitt tält, vilket Lena & Kenneth så snällt ställt upp för mig dagen innan.

Jag hade anmält Beckis, Trixie och Trulsa. Jag var väldigt nervös och förväntansfull över vad domaren skulle tycka om Trulsa. Hon har inte varit på utställning på nästan 3 år, under vilket hon fått en valpkull och varit dödssjuk. Skulle hon vara i så bra kondition att jag kan börja visa henne igen?

Dock fick jag hoppa in redan i klassen hanar 2-3 år och visa Beckis son Zingo. En något större kopia av sin far. Jättekul med en 3-dje placering & HP. De 4 Beckisavkommorna i denna klass placerade sig 1-4 med HP, så gissa om Malin var nöjd. Inte blev hon mindre glad när Beckis själv kom 2-a i sin åldersklass med HP och sedan 4-a Bästa hane.

Till lunch hade Team Käck dukat upp sallad med tillbehör och kaffe & paj. Väldigt gott och trevligt. Dessutom hade det kommit ett kärt besök till utställningen. Trulsas son Sixten hade tagit med sig matte & husse och sin bäste kompis med matte. Sixten blev alldeles sjövild när han hörde min röst, vilket värmer en om hjärtat. Dagen till ära alldeles nyfriserad och absolut jättesöt. Tusen tack Harriet för att du gjort honom så fin och för att du berättat om utställningen.

Efter lunchen blev det full rulle igen. Först var det Trixie som skulle in i ringen tillsammans med storasystrarna Sally och Melissa. Trixie håller ju alltid sitt motto att hon är den lilla söta bäbisen, vilket hon även lyckades att övertyga domaren om så hon slutade som etta. Ännu en klass med Beckis barn på de främsta platserna.

Nu började jag bli väldigt nervös för nu var det Trulsas tur. Första varven runt ringen tillsammans flöt på bra, men i väntan på vår tur till bordet var jag bara tvungen att uppsöka damrummet. På bordet stod Trulsa och bara njöt nät Grethe kände över henne. Eftersom klassen innehöll en massa snygga tikar hade jag satt som realistiskt mål att försöka bli bland de 5, döm av min förvåning när det blev en andra plats med HP. Ingen dålig comeback.

Eftersom Trixie har en guldtibbe vinst att tävla om tog jag henne i bästa tik och Christina som nu lyckats komma loss från taxiservice och fotbollsmatcher, fick ta Trulsa. Trixie slutade på en mycket hedrande 4-de plats, medan Trulsa fick gå ut med de andra icke placerade. Tur att Christina kunde komma så lagon för att visa Trulsa, när hon egentligen kom för att köra mina duktiga medhjälpare till deras andra träning för dagen. Men de fick komma för sent till träningen för jag behövde dem alla som handlers i avelsklassen.

Till Beckis avelsklass hade jag valt ut fyra svarta hundar med vita tecken. Beckis först följd av Sally, Trixie, Mysak och Zingo. Vår konkurrent denna dag var också ett Beckis barn, Melissa med 4 Black & Tan valpar. (Carina hade bara en färgburk kvar när hon fick den kullen.) Pappa drog det längste strået och fick med sig den röda rosetten hem. 

Trixie fick även visa framtassarna i Carinas grupp, som vann uppfödarklassen. 

Ett stort grattis till Tobago som tog BIR-et och Svante som blev BIM.

Tusen tack till alla trevliga människor och hundar som deltog  på denna trevliga dag. Speciellt tack till Malin som servade med både det ena och det andra, till min ständige sekreterare Frida och naturligtvis Christina som trots ett eget späckat schema hann komma och visa hundar och vara chaufför åt våra döttrar.
Danmark

Idag onsdag har jag och Lena varit hos veterinären för att Malte & Trixie skulle få de rätta sprutorna inför helgens Danmarksresa. Det skall bli väldigt spännande att se om Karl-Erik Johansson fortfarande gillar Trixie. Man vet ju inte vad som kan hända på två månader. Känner jag mig själv rätt så kommer jag att stå i ringen och skaka som ett asplöv. Vi får väl se - rapport kommer senare.

Nyss hemkommen från ett strålande Danmark känns det knappt att jag suttit bakom ratten i nästan 60 mil. Tur att man kan köra på adrenalinet. Jo efter en del missöden med boendet måste jag säga att det varit en trevlig helg.
Efter att vi konstaterat att kartan vi fått till campingplatsen där vi bokat hytte visade en plats mitt inne i Fredericia, men att hytten defacto låg 13 mil söderut var väl humöret inte det bästa. Men efter god hjälp av en telefonkatalog och många telefonsamtal lyckades vi hitta en liten hytte i Kolding. Ett trevligt ställe där vi avnjöt god pizza och en flaska rött. Natten var fruktansvärt kall, men man hade ju kunnat sätta på värmen.

Väl framme vid utställningsplatsen hade man varit mycket kreativa. På en tavla stod det olika färghänvisningar till de olika ringarna och sedan var det bara att följa sin färg till parkeringen närmast den ringen vi skulle ställa i. Ett kanonbra sätt att lotsa alla till en p-plats alldeles i närhetene av ringen. Stora fina ringar med gott om plats för oss utställare och våra tält.

Nu till bedömningen: På hansidan segrade Ti La Shu United Magic Colours - han som vann UKL båda dagarna på världsutställningen - och därmed snuvade han Malte på både cert och Cacib som vann Ökk men blev sedan tvåa med Rcacib. På tiksidan gick dock både cert, Cacib och sedan Bir till Sverige. Trixie höll för trycket och visade sig från sin allra bästa sida (och mina nerver höll). Hon kan nu även titulera sig med DKUCH. Ett jätte tack Lena för att du följde med. Det är alltid lika kul att vara borta, men ack så skönt jag kommer att sitta i soffan ikväll.

Världsutställningen x 2 dagar

En världsutställning i Sverige och jag har två fina hundar, naturligtvis ett måste att vara med.

Redan på torsdag em drar jag och Lena iväg till Stockholm med hundarna. Fyra champions (nu när även Malte fått sin titel) i bilen och vi fick köra försiktigt. Ett trevligt vandrarhem med många tibbar blev vår fasta punkt i tillvaron. Väl framme stod mat och vin framdukat. För att inte tala om vilka trevliga människor som vi delade hus med: Anna-Lena, Gun-Britt, Anki x 2, Kristina, Annelie, Katarina, Monica, Jane och några till.

Efter ganska obefintlig sömn under natten åkte vi till Älvsjö tidigt på fredags morgonen. Skall man få en p-plats under mässan gäller det att vara i tid. Väl där möttes vi av B-M, Kenneth och Gus-Pa. Det var så många vackra tibbar att man fick gåshud när man såg sig omkring. Vissa mer staylade än andra. Beckis lyckades med bedriften att knipa en andra plats i championklassen av 16 st, tätt följd av Svante och Allan. Kommer Christoffer Habig och dömer igen så gissa om jag kommer att vara där.

På tiksidan var det Torbjörn Skaar som dömde. Gus-Pa fick med sig ett Excellent från juniorklassen och Beckis dotter Brenda vann unghundsklassen. Även Trixie fick Excellent, men blev inte placerad. Men målet var att få Excellent så vi var mer än nöjda.

På lördagen var det SvKTR som hade WWC och denna gång tog vi en promenad till utställningen som låg i området där vi bodde. Lite stressigt med två hundar som skulle in samtidigt i var sin ring, men med lite hjälp av pauser lyckades jag visa båda hundarna.

Beckis visade ännu en gång att han är av rätta sorten och placerade sig 4-a i Championklassen av 17 st. Trixie höll nästan på att få en placering i Öppenklassen av 18 st, men fick gå ut som femte hund. Synd att man bara placerar 4 hundar på dessa utställningar.  Även denna dag fick båda hundarna excellent.

Vi vill sända våra gratulationer till Beckisbarnen Harry, Brenda, Sally och Malte som alla fick Excellent. Dessutom placerade sig Harry sig som 4-a i öppenklassen.

Ett jätte tack till alla som jobbat med dessa utställningar. Mycket trevligt att få vara med.

Slutligen en bamsekram till alla ni som var med på vandrarhemmet och gjorde detta till en urkul helg.

Vänersborg 7 juni
Hett, hett, hett - ringen ligger nere i en kokgryta. Som tur är har vi hittat en bra plats uppe på en kulle under stora träd där vi har det svalare när vi borstar.

Beckis först ut med vinst i championklassen och bästa hane.
Sedan dags för Trixie för första gången i CHKL. Vinst med CK och bästa tik. Av bara farten slog hon sedan pappa och blev BIR.

Hade tänkt åka hem då värmen var ganska påfrestande för både människa och hund, men det ville inte domaren Karl-Erik Johansson som även dömde gruppen. Han vill väldigt gärna ha med Trixie i gruppen så då fick jag ju stanna. Det är tur att man har så trevliga medresenärer som tillbringar 3 timmar i solen i väntan på mig istället för att åka hem och gå på kalas.

Nu lönade det sig att stanna för i Gruppfinalen placerade sig Trixie gom BIG-2. Detta var nog tredje gången jag stod i en grupptävling så gissa om jag var stolt.
Tånga Hed
Mycket nerver idag. Skall Beckis visa framtassarna och ta sin fjärde placering på denna utställning i rad och skall Trixie lyckas ta hem sin championtiteln. Hon som dessutom höglöper. Jag hoppas på CK på båda hundarna, då det är 85 tibbar och väldigt många ursnygga hundar.

Beckis placerar sig 2-a i CHKL med CK och 3-a Bäste hane. Pust då var en hund klar, men det var ju den lättaste.

Med Trixie är det en annan sak. 15 tikar i öppen klass och många tvåor. Jag kunde knappt andas när Trixie stod på bordet. Så skulle vi gå runt och döm om min förvåning, hon bara flöt runt ringen som hon ägde den. Hon skall alltid visas då hon höglöper. Vinst i öppenklassen med CK och sedan bästa tik med cert och Championat. Resten var bara plus i kanten: BIR och BIS-2. För två år sedan stod hennes pappa som BIS på denna utställning och nu var det Trixies tur att visa framtassarna.

BIS-1 med avelsklassen. Tack alla för att ni stannade så vi kunde vinna. Och ett stort TACK för alla gratulationer!
6-te januari

My dog II domare Riu Oliviera (Hanar) och Frank Kane (tikar).

Beckis CHKL 2 CK 2 Bästa hane R-Cacib. Avelsklass 1 HP
Trixie vinner unghundskalssen med CK och blir 2-a Bästa tik med R-Cacib (blir dock Cacib då vinnaren redan är IntUCH). Tack till Maria för den fina rosetten!

3-dje januari
Årets första utställning är My dog med domaren Ann-Marie Maeland från Norge.

Beckis vann championklassen och blev bäste hane. Han fick Cacib och kan numer titulera sig Internationell utställningschampion. Kennelns första hund med denna titel. Jag och Christina lyser ikapp.
Trixie får nöja sig med att vinna unghundsklassen med HP. Dock är hon med och blir BIS-placerad med Milington´s uppfödarklass. Grattis Carina!
Beckis avelsklass vinner med HP.
Hej!
Prova att göra en egen webbsida precis som jag.
Det är enkelt och du kan prova helt gratis.
ANNONS