Nyheter -t.o.m 2017
Amanda och hundarna

Förra året lånade Amanda Malmgren Bowenius vår Misty till finalen i Junior Handling. De skötte sig utmärkt och slutade runt 12 plats.

Under sensommaren i år tävlade de några gånger och lyckades placera sig varje gång. I Sundsvall vann de den äldre klassen i JH tillsammans.

Amanda har även hjälpt mig att visa hundarna under sommaren med strålande resultat. I Eslöv åkte hon själv med Inge och visade både Charlie och Misty. Vilken underbar dag det blev trots hällregn. Charlie 2-a Bästa hane och Misty 2-a Bästa tik samt Bästa Veteran.  

Efter rasen gick Amanda in i JH med Charlie och blev 2-a även där. Väldigt bra, eftersom hon aldrig visat mammagrisen Charlie förut. Höjdpunkten på dagen var dock när hon och Misty tillsammans lyckades bli Best-In-Show-3 Veteran.

Amanda & Misty
Valpar på G
Efter en lugn vinter satsar vi nu stort mot sommaren med en kull valpar. 
Misty har blivit parad med en Italiensk hane som heter Paco,
vilket resulterade i de två flickorna Molly och Selma.
Selma samäger vi med Erik Sjöqvist & Linda Bowenius & Molly bor hos Jennifer med familj i Askim.

Vi har hunnit med en hel del utställningar där syskonen Morris och Britta båda fått sina svenska Championat. Charlie har visat framtassarna och plockat med 7 BIR rosetter och 4 BIM rosetter under sommaren.
IT CH Quanda Lhi's O-Pa-Me eller Paco som han kallas till vardags
Höst 2016

Under hösten har vi haft en hel del framgångar med juniorerna. Eva & Lasses Morris har fått 2 Cert och 2 R-Cert på fyra utställningar.

Lindas Vera blev BIR på TRIN utställningen och fick sedan med sig ett Cert från Tibethund.

Britta har lyckats få med sig två Cert och ett Cacib. Det absolut roligaste var på Tibethund när de tre syskonen lyckades bli etta resp. ett och två i juniorklassen med CK. Morris blev bästa junior och slutade som BIS-3 junior.

Dagen avslutades med att de tre syskonen tillsammans med deras mormor Misty utgjorde vår Uppfödargrupp som fick med sig BIS-2 uppfödare. Eftersom jag endast fått ihop en uppfödargrupp en handfull gånger genom åren, var jag super stolt över denna prestation.

Charlie har skött sig utomordentligt och fått med sig flera BIM och Cacib. Men bäst har nog lilla Misty gått. Med BIR och även sin första Grupp-placering.

Dessutom har Misty gjort debut i juniorhandling ringen där hon assisterar den duktiga Amanda Malmgren Bowenius. Vi håller nu tummarna för att de skall få till det extra bra på årets final på Stora Stockholm.

Amanda Malmgren Bowenius och Misty
Sommaren 2016

Under denna sommaren har vi försökt njuta tillsammans med hundarna. En hel del utställningar i juni och juli för att sedan ha en helt utställningsfri augusti. Charlie lyckades ganska snabbt efter sin tvåårsdag ta hem championattitlarna i Sverige, Norge och Danmark. Britta har visat framtassarna och lyckat bli bästa junior resp. bästa unghund på sommarens specialer.

Hugo är visad mycket sparsamt, men med goda resultat. Sally har fått träna i valpklass på specialerna, men som den fula ankunge hon är så får hon vara hemma ett tag till.

Trixie gjorde succé som nedklippt på specialen i Piteå då hon som kvällens sista hund showade så till den milda grad att domaren var tvungen att fråga varför hon var klippt. Men är man pensionär så är man. Tanken var att hon skulle fått vara med på specialen i Kungshamn, men hon fick inte plats i bilen. En ofantligt sur dam vill jag lova.

Misty har visat vilken fin tibbe hon är, och fått med sig några BIR & BIM rosetter hem. Bäst var när hon visades i Alfta och domaren skrev: From nose to tail very typical TT. Square, loyal, normal and nothing overdue. Congratulation for the quality.

I helgen som var visade hennes barnbarn Morris (S. King of the Road) vilken fin tibbe han är och tog sitt första cert.

Inför hösten väntar nu höftledsröntgen av Britta och hennes syskon, Någon DNA test och sedan planering inför våren och ev. en valpkull.

Hugo - som hunnit få två valpkullar efter sig i sommar - vilar på verandan
Våren 2016

Året började med lite tråkigheter då vi var tvugna att låta vår första egenuppfödda hund, Trulsa få flytta till Regnbågslandet. Trulsas plats i huset har fyllts av ett litet yrväder som heter Sally. Redan när jag såg henne som nyfödd bestämde jag att hon inte kan flytta. Lilla Sally är nämligen färgmässigt en kopia av vår första OES Cherrie. Vit front med ett svart öra. Jag valde ju Trixie på färg och det visade sig ju gå bra, så vi får väl hoppas att det blir en vacker svan av denna lilla fula ankunge. I dagsläget är hon inte den vackraste tibben i världen, men oj vilken attityd hon visar.

Sallys tre systrar har flyttat till sina nya familjer i Alingsås, Trollhättan och Toronto, Kanada där de alla kommer att få ett underbart liv. Även Britta från förra sommarens kull har nu äntligen flyttat. Hon bor numer hemma hos pappa Malte på kennel Dorje. Det känns extra roligt för mig att hon hamnade hos Lena eftersom det är tack vara henne jag har tibbar och mina första två kom ju från hennes uppfödning.

Vi önskar alla en trevlig sommar där vi säkert kommer att träffas på utställning eller tibbeaktiviteter.

Ny valpkull
På vinst och förlust bestämde vi oss för att para Hugo och Misty i september. Jag hade ingen riktig koll på vilket dygn hon var på i löpet eftersom vi egentligen skulle vänta till våren. Dock visste vi att vi inte kunde para innan 21/9 eftersom vi inte ville riskera att de skulle komma när vi var i Miami på semester.

I söndags kom vi hem från många härliga dagar med sol och bad och inatt kom valparna. Fyra små töser som är svarta med olika mycket vita tecken. Från bara lite vitt på bröstet till helt vit front.
 Lagom till att julen dansats ut blir de leveransklara.
Valparna har kommit
English Stud Book No 0421DA
En vecka efter CRUFTS damp ett hårt kuvert ner i vår brevlåda. Avsändaren var The English Kennelclub. I kuvertet låg ett väldigt fint dokument tryckt på vattenstämplat papper. Eftersom jag inte hade en aning om vad det innebar la jag ut en fråga på fb. Snabbt kom svaret att Misty genom sin andra placering i open class på CRUFTS hade blivit upptagen i den Engelska kennelklubbens Avelsbok. Wow vilken ära. Inte dåligt för mitt lilla troll och för mig som uppfödare.

Troligen är detta den första svenskägda tibben som fått denna utmärkelse.

Förutom äran att få vara med i stamboken betydde det också att hon var kvalificerat att deltaga på Crufts så länge hon lever - enligt många väldigt speciellt. Dock inte för mitt lilla troll för det var hon redan genom sitt internationella championat. De utländska hundarna kvalificerar sig till CRUFTS antingen genom att vinna en av kvalificeringstävlingarna eller är C.I.B och det är ju lilla Misty.
I väntans tider
Tyvärr blev det inga valpar för Smilla denna gången. Men skam den som ger sig. Nästa gång hon löper åker vi och hälsar på Malte igen. Vi förenar två grenar i stamtavlan där den underbart trevlige Beckis är den gemensamma nämnaren.

Båda hundarna är av den i mitt tycke rätta tibbetypen. De är lagom i alla bemärkelser och har väldigt fina temperament. Båda är HD röntgade och ögonlysta UA.

Unfortunately there were no puppies for Smilla this time, but we will try again as soon as we can. Smilla will meet Malte and hopefully she will become a mum. It is very pleasing to reunite two lines after our very nice and beautiful Beckis.

Both dogs have lovely temperaments and are in my opinion, of the correct breedtype with no exaggerations.
Malte & Smilla
Valp
En liten valp såg dagen ljus den 29 juni. En hane som vi bestämt oss för att behålla, åtminstone ett tag framöver. Han heter Scacegrace So What, men vi kallar honom för Charlie. Han är en mycket bortskämd liten pojke som protesterar väldigt högljutt när det är något som inte passar honom.

Eftersom han var ensam valp har vi åkt till andra valpkullar för att han skall få se hundar i samma storlek. Första gången han såg andra valpar fick han nästan en chock. Efter en stund vande han sig och vågade leka lite innan han somnade på en kudde ihop med en annan valp.

Vi har även haft andra valpar på besök hemma. Då är han en tuffing ända tills någon skäller på honom, då han snabbt gömmer sig bakom mamma eller matte. förhoppningsvis kommer han att få följa med mamma Trixie på någon utställning i början av 2015.
2014
Detta år har börjat på allra bästa sätt både i utställningsringen och på hemmaplan. Trixie har fram till mitten av maj blivit bästa tik på alla utställningar under året. fem BIR och ett BIM så här långt. Dessutom ett BIS på SvKTR och BIS-1 & BIS-2 Veteran på SKK i Lidköping resp. Västerås. Misty har följ sin mamma på bästa sätt med att placera sig tätt bakom henne på utställningarna. Detta har lätt till att de nu ligger etta och tvåa på guldtibbelistan.

Hugo har visat framtassarna och tagit ett andra cert och fått flera placeringar i bästa hanhundsklass.

På hemmaplan har Hugo visat att han är en duktig hane och förhoppningsvis ser vi resultatet av detta i början av juli. Se Valpar.
2013
2013 har varit ett härligt år för oss. Under våren hade Tracy en kull valpar som växt upp till fem underbara och fina tibbar. Ida blev bästa valp på specialen på Öland och brorsan Sigge blev Grupp 4-a på en stor valputställning. Även Bamsen har visats och med lite träning kan han säkert vinna han också. Maja och Dennis har inte visats men lever även de ett underbart liv i sina nya familjer.

Beckis har visats mycket sparsamt under året, men ändå lyckats bli Årets Veteranhane för andra året och Årets avelshane för sjunde året i rad. Resultaten räckte även till en femte plats bland guldtibbehanarna. Höjdpunkten för året var när han vann veteranklassen på Crufts.

Hugo har gått upp i juniorklass under sommaren och har fått med sig 5 CK + 1 HP, ett cert, två R-cert, ett BIR en N JV-2013 titel och en BIG-3 placering. Inte dåligt för en junior. Totalt räckte detta till en 17 plats bland hanarna för året.

Smilla har varit med på 5 utställningar, samtliga med CK/HP. Höjdpunkten var när hon vann sin klass på specialen för Paul Stanton. Även hon placerade sig på 17 plats fast bland tikarna.

Misty börjar nu komma i fin pälskondition efter valparna och har under året fått sitt Danska championat. Näst efter det var nog 2-a bästa tik för Paul Stanton hennes främsta merit under året. Men med CK på de allra flesta utställningarna och en hel del placeringar i bästa tikklass lyckades hon nå en total 6-te plats bland tikarna.

Trixie har legat etta eller två hela året, men efter en fin slutspurt av Carla fick hon se sig besegrad. Ett kanon år har hon haft med den största höjdpunkten att vinna sitt tredje BIR på en special, denna gång för Wendy Gardner. Denna vinst gav henne även titeln Klubbchampion, något jag är mycket stolt över.

Jag är mycket stolt över att kunna visa fyra generationer med så utmärkta resultat. Att vårt nya tillskott till kenneln visat sig bli en mycket vacker tibbekille gör ju att jag sätter stort hopp även för 2014. Många utställningar lär det väl bli och förhoppningsvis även lite fina valpar.
Valputställning
Ida, Sigge & Bamsen har varit på valputställning och visat framtassarna. Även Hugo fick följa med för att visa lillkusinerna hur man gör, eller kanske hur man inte skall göra. Ida lyckades bli 2-a bästa tikvalp båda gångerna hon var med.

Bamsen visade sig duktigt så länge han fick gå ensam i ringen, men när han skulle springa fint med Inge i andra änden av kopplet tog leklusten över och han jagade Sigge istället.  Han kom fyra och fick en jättefin kritik och HP. Det är ju inte så lätt så därför är det så bra att gå på valputställning och lära sig.

Sigge var den som visade sig från sin bästa sida och blev Bästa valp och Grupp-4. Mycket väl visad av matte Anna.

Tusen tack för att ni tar så bra hand om hundarna och att ni vill visa dem! Jag hade en väldigt trevlig eftermiddag, om än lite stressig en stund.

Ida, Sigge & Bamsen have been to a puppyshow. Hugo was also there to show how to, or not how to behave. Ida became 2-nd best puppy bitch at both shows with HP.

Bamsen tried his best, but while running with the other dogs shown by Inge he couldn´t avoid playing. Though he was 4-th he got a very nice cretique and a price of honour. It is not that easy to be on a dogshow, and the puppyshow is for learning.

Sigge was the most successful and became best puppy and BOG-4 puppy. He was very well handled by Anna.

Thanks a million for taking such good care of the puppies, and that you want to show them. I haf a lovely afternoon, even if it was a bit stressful at times.
Bästa hanvalp 24/11 2013 Foto: Carina Hansson
Dennis flyttar
Så har Dennis äntligen hittat sin nya familj. Efter en kort sejour i Stockholm har han hamnat i Mölndal hos Suzanne, Johan och deras trevliga barn Vi önskar familjen Lycka till med denna underbara tibbekille.

Now finally Dennis have found his new home. After a short trip to Stockholm he finally moved to Suzanne, Johan and their lovely kids in Mölndal. We wish the family all the best with this lovely TT boy.
Dennis dalmatiner???
Dennis växer så det knakar. Han är en riktig myshund som gärna ligger och gosar i sängen på morgonen. Idag har han badat och som syns på bilden får han fler och fler svarta prickar. Det svarta växer ut i pälsen så han kommer nog att sluta svart och vit randig.
Dennis
Bamse har nu flyttat till sin nya familj och då har vi bara Dennis kvar hemma. Dennis letar efter familj som han kan få ta hand om och gosa med.

Han är en mycket speciell liten kille som är nyfiken på det mesta. Han börjar bli helt rumsren och sover gärna länge på morgonen. Eftersom han är lite åksjuk tränar vi på att åka bil. Det innebär att han får följa med ut på en massa saker och blir då även miljötränad.

Är vi ute och leker med hundarna hänger han snabbt på och busar han med. Eftersom det kliar i hans tänder har han oftast något i munnen. Hans gossedjur är väldigt populära, men även en toarulle eller ett tuggben kan hålla honom sysselsatt väldigt länge.

Eftersom han fortfarande bara är en liten kille blir han fort trött och då rullar han ihop sig till en liten boll i fåtöljen eller under bordet. Vill man gosa lite ligger han gärna i knät och blir kliad på den prickiga magen.

Till skillnad från några andra i vårt hus går han lugnt och lägger sig under bordet när vi går hemifrån. Vi har så smått börjat träna honom på att vara helt själv utan någon annan hund och hittills har han bara sovit.
Dennis myser i soffan med sin "Kotte"
Valparna börjar flytta/Puppies are moving
Nu är valparna snart 12 veckor och flera av dem har redan flyttat hemifrån. Kvar har vi "Dennis" och "Bamse" som fortfarande inte hittat någon ny familj.

Dennis är den i särklass roligaste valp vi har fött upp. Han är påhittig som få och nyfiken på allt som finns i närheten. Detta resulterar ofta i att han hamnar i knepiga situationer. Han  är den som lyckas fastna under soffan eller i något annat krypin som inte är  stort nog för hans babyrunda mage.

Han välter saker, oftast över sig själv bara för att han undrar vad som finns bakom. Det är alltid han som går först och undersöker nya saker oavsett om de är farliga eller ej. Syskonen litar på honom i alla lägen. Vågar Dennis så vågar vi andra.

Samtidigt är han ett riktigt mystroll som gärna kommer upp i famnen och på nolltid somnar med huvudet på din axel. Dennis är inte så noga med hur hans familj skall se ut - han anpassar sig till hur du är.

Bamse är den minste i kullen och därför hävdar han sig genom en lite kaxig attityd. Han myser gärna, men bara när det passar honom. Det finns mycket egen vilja i den lille kroppen. Dock inte mer än att en liten muta kan få honom att göra precis som du vill.

Bamse delar gärna med sig av sina åsikter om det han vill eller inte vill. Händer det något hänger han genast med oavsett om det gäller mat eller bus.

Bamse ser ut att kunna bli en riktigt snygg liten tibbe så han vill gärna komma till någon som skulle kunna tänka sig att ställa ut honom. Ett ev. fodervärdskap skulle kunna vara aktuellt.
Valpar

Tracys valpar växer till sig och börjar röra på sig ordentligt. Under valpar finns bilder på dem.

The puppies of Tracy is now up and running. Under Valpar there is pictures of them.

Ena lilla tösen/ One of the girls
I väntans tider/waiting for puppies
Så är det dags att börja vänta på småfolk. Tracy har varit i Danmark och träffat en ung vacker italienare Wookie eller Lost Valley Vidyacharan som han heter i stamtavlan. I början av april hoppas jag att valparna kommer.

Now it is time for "little people". Tracy went to Denmark to meet the lovely Italian youngster Wookie or Lost  Lost Valley Vidyacharan as his pedigree name is. Hopefully the puppies will arrive in beginning of April.
Wookie as a junior.
Utställningsåret 2013
En fantastisk början på utsrällningsåret 2013. Trixie BIR och i semifinal i grupp 9. Misty 4-a bästa tik och Beckis 2-a veteranhane med CK.

Fantastic start of the showyear 2013; Trixie BOB and in semifinal of 7 in groupe 9. Misty fourth Best Bitch and Beckis second in veteranclass with CQ,
Hugo
Så har vi då äntligen en tibbekille i familjen igen. I slutet av oktober åkte jag till Petra & Will Keulers i Holland och hämtade Sumanshy Perfect piece of a puzzle eller Hugo som han kallas. Trots resa med både bil och flyg verkade han genast känna sig som hemma hos oss, vilket måste bero på välkomstkommittén. Han tog ett steg i hallen och såg Trulsa, Trixie, Misty och Balder (som var på besök) och hela hans ansikte sa; Ha, ni ser ju precis ut som mina kompisar hemma.
 En helt underbar liten kille som inte är rädd för någonting. Kaxig som få, men så ofantligt söt att man inte kan bli arg på honom. Det skall bli väldigt spännande att se vad det kommer att bli av detta lilla levande gossedjur.

Then there finally is a tt-boy in our family again. Late October I went down to Petra & Will Keulers in Holland to get Sumanshu Perfect piece of a puzzle or Hugo for short. Even thougt travelling by car and airplane he found his place directly in our house, mostly becaurse of the welcoming comitté. When he entered the house there stood Trulsa, Trixie, Misty and Balder (who was visiting) and his expression said; Hye, you lookes just like my friends at home.
He is a wonderful little guy, not afraid of anything. Cocky as few, but so sweet that you can not be angry at him. I am so excited to see what will become of this little wonderful boy.
Hej!
Prova att göra en egen webbsida precis som jag.
Det är enkelt och du kan prova helt gratis.
ANNONS