Utställningar 2012
Växjö
Växjö brukar alltid vara en trevlig utställning och så blev det även i år. I år hade jag sällskap av Gun-Britt och Markus, vilket gjorde att resan dit kändes som 20 minuter.

Väl framme hade vi god tid att borsta igenom hundarna och röra på dem. Beckis var först ut och han vann veteranklassen. Tyvärr blev det ingen placering i BH klassen.

Trixie visade framtassarna och vann CHKL. Misty placerade sig som 4-a i samma klass, båda med CK. Tyvätt gjorde ringsekreterarna en ganska ful sak och bestämde att bästa veteran skulle koras före bästa tik. Där stod jag och gjorde finish på Misty och var tvungen att släppa henne och mer eller mindre rycka ut Beckis ur buren och gå in i ringen. Jag hann varken borsta till honom eller låta honom springa igång. Det kändes tämligen orättvist att han inte fick en chans.

I bästa tikklassen hade domaren Svein Helgesen väldigt svårt att bestämma vilka han skulle placera. Tyvärr fick Misty gå ut, men Trixi stod som segrare.
Till slut vann hon även BIR.
Tyvärr var det inte tibbarnas dag i gruppfinalerna idag, men både Penny, Trixie och Wilma fick visa upp sig.

Även hemvägen gick i skrattens tecken så den gick väldigt fort tack vare mina två medresenärer. Tusen tack för denna trevliga dag.
Tibethund 2012
I år åkte hela familjen förstärkta med härliga vänner till Tibethund. Balder & Smilla skulle få göra sin debut i utställningsringen och Misty come-back efter valparna. Naturligtvis hade vi även med oss Beckis & Trixie.

Vi började med att ha en liten middag för alla vännerna i vår campingstuga på fredagkvällen. Förutom hundgänget hade vi besök av Nettan & Alexandra. Härligt att se dem igen.

Årets domare var Stuart Mallard från England. Som tur var kom vi tidigt till badmintonhallen för det behövdes en hel del övertalning av Smilla att detta inte var något farligt. Balder var mer övertygad om att det var ok att gå med mig i ringen. 2-a i babyklassen med HP blev resultatet. Trots en hel del traskande runt ringen innan bedömningen började var Smilla lite nervös vilket jag tror gjorde att hon inte fick HP, men en fin 3-dje plats blev det.

Beckis visade sig från sin bästa sida och vann veteranklassen och blev 2-a i BH. Bästa veterantiteln fick med sig av bara farten och slutade som BIS-3 veteran.

I championklassen fick Misty E och CK, vilket jag är väldigt nöjd med med tanke på hennes pälskondition. Trixie slutade tvåa i CHKL med CK och BT klassen.

Tusen tack alla för en väldigt trevlig dag med många vackra hundar. En dag som vi i familjen avrundade med att gå på Jesus Christ Superstar - en kanonföreställning som Ola Salo producerat,
Eskilstuna
Idag var jag väldigt nervös. Jag och Inge skulle till Eskilstuna för att försöka få det sista certet till Tracy, Bearded collie uppfödaren Johan Andersson skulle döma våra tibbar, för första gången officiellt tror jag.
Beckis visade framtassarna och tog hem bästa hanhundsklassen och sedan BIM. Eftersom Tracy var ensam i öppenklassen var jag väldigt glad över att få excellent och jublade högt när Johan gav henne ett CK - vilket betydde att hon skulle få sitt tredje cert och därmed få sin championtitel.
I början av sommaren hade jag hoppats, men aldrig kunnat drömma om att hon skulle plocka tre cert inom en månad.
Nu skall vi bara hitta en vacker hane att para henne med.

Ronneby
Inge & jag fick tillsammans med Kristina F följa med Markus hem till hans föräldrars ö där han är uppväxt. Ett jättemysigt ställe med en underbar utsikt. En härlig fredagskväll med en massa skratt och lite pälsvård.

Ronneby brunnspark visade sig från sin allra bästa sida denna underbart vackra dag. Jocke Ohlsson skulle skipa rättvis bland våra tibbar och det gjorde han väldigt bra tycker vi alla. Moses BIR & Molly BIM och var sitt cert till Baltazar och Tracy. Något till var och en i bilen, så hemfärden gick väldigt fort.

Ett stort tack för att vi fick komma och spendera helgen i Blekinge.
Köping
Jag hade anmält både Trixie och Tracy till Köping. Jag valde dock att lämna Trixie hemma och istället ta med Misty som sällskap. Hon hade varit så ledsen hela veckan sedan hennes valpar hade flyttat. Kan väl säga att Trixie protesterade väldigt högljutt att hon inte fick följa med. Hon satt på köksbordet och skrek i evigheter (enl. Johan), alltså cirka en kvart efter att vi hade åkt.

Resan upp till Köping gick ganska fort. Lite kaffe och macka på vägen och Ring så spelar vi på radion hjälpte ju en del. Väl framme visade sig Köping från sin allra bästa sida, strålande sol utan att vara för gassig. Bra väder för hundarna. Kommer man fram vid halv 11 kan man ju knappast tro att man skall få plats med ett tält, men vi fick en jättefin plats i skuggan av Mia W´s tält och Anders J fällde ut sin ena tältsida åt oss. Härligt med sådana vänner.

Under tiden vi fick vänta på vår tur passade jag på att prata med de andra TTvännerna och borsta Misty. Hon hade ju en och annan tova efter valparnas behandling.

Tracy fick excellent och CK i öppenklassen som hon vann. En placering som BT-3 är ju toppen men tyvärr fick hon de tråkiga reserverna. ReservCacib kan ju för all del ge något ibland, men jag kan absolut inte förstå varför man delar ut reservcert.

Efter ytterligare lite tjöt var det så dags att köra hem igen. Lite mat på vägen och sedan full fart hemåt efter en underbart trevlig dag. Tack för sällskapet ni i tälten bredvid.
2 gånger Tvååker

I år tog jag ledigt från jobbet för att kunna ställa ut båda dagarna på Tvååkersutställningen. Beckis, Tracy och Trixie fick följa med båda dagarna.

Beckis hade fått ett litet sår mellan trampdynorna på ena framtassen. Inget som påverkade honom nämnvärt när jag försökte få igång honom inför veteranklassen på fredagen. Jag vet inte riktigt vad som hände men efter två steg in i ringen började han hoppa på tre ben vilket resulterade i en kanonkritik, men ett KEP (kan ej prisbelönas). Väl ute ur ringen och resten av den dagen hade han inga som helst problem att röra sig med alla fyra i backen. Men med tanke på hur känslig han är när det gäller framtassarna så var det väl divafasonerna som tog vid.

På lördagen kollade jag honom väldigt noga innan jag lät Markus gå in med honom i ringen. I veteranklassen gick det helt ok. Domaren ansåg att han såg tikkräckligt av hans rörelser för att kunna ge honom ett CK. I BH-klassen gick han korrekt så länge jag gick långsamt, så fort jag ökade steget lyfte han upp ena tassen. På grund av detta valde jag att lämna wo för tävlan om bästa veteran - men se det fick man inte. Jag var tvungen att gå in i ringen. Lite tråkigt var det att i efterhand få höra att hans närvaro och CK hade ifrågasatts bakom min rygg. Kom fram och fråga mig nästa gång istället.

Tracy som hade blivit iordninggjord av Markus visade sig från sin allra bästa sida på fredagen. Domaren blev väldigt förtjust i henne och belönade henne med ett cert. Gissa om jag blev glad. På lördagen lyckades hon inte charma domaren lika mycket och fick nöja sig med ett excellent.

Trixie visade som vanligt att hon gillar att gå i ringen. På fredagen blev hon trea bästa tik och på lördagen tog knep hon BIR-et. Jag var så stolt när domaren berättade att dagens bästa klass var den med åtta tjusiga championtikar. När de ställde upp sig såg han i ögonvrån Trixie komma in i ringen och det var bara wow - där är min vinnare.

Tack alla för två trevliga dagar. Extra tack till mina tältvänner för god mat och många goa skratt.

Borås
I år var jag länge väldigt tveksam om jag skulle vara med i Borås. Domaren från Norge är en av två som inte gett Beckis CK under hans karriär, så jag var väldigt tveksam om hon skulle gilla hans dotter och dotterdotter. Men man vinner ju inget om man inte chansar och det är ju så nära till Borås, så jag anmälde Tracy & Trixie.

Bedömningen i vår ring började först 12.00 så det blev en lugn morgon där jag redan på hemmaplan borstade igenom hundarna. Vi körde samåkning så vi lätt kunde hjälpas åt att få in tält och burar till ringen.

Inne i mitt tält kamperade även Baltazar med hela sitt följe och det var gigantiskt. Tror det var ett femtontal personer i och runt tältet vid ett tillfälle. Men så är det när man har en så populär liten Alex i sitt tält.

Baltazar fick Exc och slutade fyra i JKL. Tracy som helst inte ville gå i den leriga ringen trippade eller hoppade mest runt. Trots det vann hon ÖKL med CK. Ingen placering i BT klassen men ett reservcert lyckades hon plocka med sig hem. Absolut över min förväntan, så jag var väldigt nöjd med lilla skruttan.

Trixie passade på att charma en mycket trevlig amerikansk domare i väntan på att få gå in i ringen. Trots att hon inte var i full pälskondition vann hon CHKL pga hennes fina rörelser. Dessa räckte även till vinst i bästa tikklass och till ett BIR. Jag som inte ens hade vågat tro på CK.

Grupp 9 dömdes av en amerikanska som plockade ut Trixie till en semifinal av sex stycken. När man sedan började placeringen bakifrån kunde jag knappt andas. När ettan skulle koras stod det tre hundar kvar och jag hade gett upp hoppet. Jag tror jag fullkomligt vrålade när BUS talade om att gruppvinnare och sällskapshundarnas representant i BIS-finalen var den tibetanska terriern. Andra gruppvinsten i år - helt FANTASTISKT. I BIS finalen fick hon dock se sig slagen.

Jag är så stolt över min lilla Trixie som gör allt för att publiken skall se henne när hon är inne i ringen. Tusen tack Markus för att du handlar henne så kanonbra.

Dagen avslutades med segermiddag hemma hos oss. Tack Inge & Frida för att ni på så kort varsel fixade allt. Tack ochså Angela, Fredrik, Alex, Markus och Anki för att ni ville fira med oss.
Sharon Newcomb gav Trixie BIG-1 i Borås 2012. Foto: Per Undén
Ballerup
Ännu en gång styrde vi bilen mot Danmark, denna gång jag och Lena tillsammans med Beckis, Trixie och Moa.

Jag hade kollat in vägbeskrivningen och det verkade ganska enkelt och så hade ju både jag och Lena med oss våra käcka iphones. En extra koll på vägen i Malmö fungerade skapligt, men sedan var det stopp. Ingen av oss kunde nå något nät i Dk och skyltarna sa inte samma sak som det stått på nätet. När vi kände att vi var fel var det bara att ringa hem till Frida som via sin dator fick guida oss till utställningen över telefon.

Stressen över att komma för sent började krypa fram, men som tur var hade vi startat i väldigt god tid. Väl framme beslutade Lena snabbt att vi lastar ur bilen så tar hon in hundarna och jag kan parkera under tiden. Tur var ju det för Rainer Vourinen är ju tämligen snabb med minst 25 hundar i timman.

Det är tur att man ändrat i Dk så att inte veteranerna går först som det var för några år sedan, annars hade jag nog inte hunnit borsta klart Beckis. Väl inne i ringen blev det bara en massa fina lovord över den gamle pojken och placering som bästa hane, tillika bästa veteran.

Lenas lilla Moa gick i öppenklassen vilken hon vann med CK. Trixie hamnade tvåa med CK i CHKL efter en finsk tik. När det sedan blev bästa tikklass blev den finska tiken och Trixie snabbt utplockade för placering, övriga tog lite tid att gallra ut, men Moa och Monicas Hertta fick vara med. Under tiden vi väntade hade en hel del tankar gått igenom huvudet. En av dem var att attans då fick vi inget med oss hem idag. Men gissa om jag blev glad när Moa får kliva fram och bli bästa tik med cert och Cacib. Dagen till ära kan hon titulera sig som NordUCH.

I BIR/BIM blev det far mot dotter och gissa om det var lätt att springa i ringen när det står en hejaklack utanför och skriker Heja Landvetter! För andra gången fick Moa slå sin pappa och ta emot BIR rosetten. Jätte kul för hon är så söt.

Efter en lång väntan då hundarna vilade och jag och Lena passade på att ta en öl och äta supergoda fyllda baguetter till blev det så dags för finalerna. Tyvärr fick ingen av oss någon placering idag. Men vi var väldigt nöjda med dagen ändå.
Moa BIR & Beckis BIM för Rainer Vuorinen. Foto: Katarina Herud
Hässleholm 2012
Idag har vi skrivit historia, men jag får väl börja från början. Jag, Markus, Fredrik och lille Alex hade med oss Trixie och Baltazar till Hässleholm idag. Hundarna skulle visas för rasspecialisten Charlotte Sandberg - mycket spännande.

Baltazar först ut i dagens största klass med 7 juniorpojkar. Lillkillen visade framtassarna och blev tvåa i klassen med sitt första CK. Tror sällan jag sett Markus så stolt över sin prins. Inte blev han mindre stolt när den lille busen placerade sig som 4-a i bästa hanhundsklassen.

Trixie vilade sig i form som alltid och vaknade just när hon klev in i ringen. Med sin min "Alla ser väl mig" entrade hon ringen som hon sedan ägde tills BIR-rosetten var hennes. Grupp 9 skulle egentligen bedömts av en belgiska som fick döma BIS-et, men det blev istället Marie Hamill från Irland. En mycket trevlig dam som beslutade att Trixie var dagens vackraste sällskapshund. För första gången i mitt liv blev en av mina hundar grupp-etta på en SKK-utställning. Jag vet inte vem som strålade mest, jag eller Markus.

I BIS finalen som dömdes av Lillian de Ridder-Onghena blev det en hedrande femteplats tillsammans med 5 andra gruppvinnare.
En underbar dag från början till slut. Tusen tack till Markus, Fredrik, Gunpan och ni andra som gjorde den så underbar!

Marie Hamill domare av grupp 9 har just givit Trixie hennes första gruppvinst. Flott visad av Markus Gisslén Foto: Per Undén
TTS Bergslagen 2012
Upp kl 4 och vädret ser ganska hoppfullt ut, åtminstone hemma i Landvetter. Inte lika kul när vi kör in till stan för att möte upp Kristina och Markus i regnet. Efter en ganska lång men fnissig tur mötte vi ett blött Värmland. Dock höll sig regnet borta under hela bedömningen.

Dagens domare var Gunilla Albrektsen från kennel Kuai le gou. Det var en massa fina hundar anmälda och döm av min förvåning när jag fick gå fram till första platsen i bästa hanhundsklassen med Beckis. Varken jag eller Christina hade fått uppfattningen av att Gunilla var speciellt förtjust i honom.

Trixie visade som vanligt att hon bara älskar att vara i ringen. Idag blev det en hedrande andra plats i bästa tikklass. Vinnare var min lilla favorit hemma hos kennel Ca-Ma-Mo - Amy. Amy tog hem BIR-et och BIM gick till Beckis. Han lyckades även ta hem Bästa veteran och bästa avelsklass. En riktigt snygg grupp med Dku-Ba, Trixie, Kenzo och Moa. Tack för att vi får låna alla dessa snygga hundar.

Efter bedömningen avnjöt vi en gudomligt god och varm tomatsoppa á la B-M. Den satt perfekt. Dagens hemresa gick som en dans med en massa goa skratt. Tror inte någon kan nämna varken linsskydd, indier eller gladpack utan att vi bryter ihop.
Tusen tack Markus för att du visar min prinsessa så fint. Foto: Anders Järvtegen
SvKTR Tånga Hed
På årets upplaga av denna utställning hade jag och Christina bara med oss Beckis och Trixie, vilket kändes väldigt ovanligt. Att de dessutom visades av Markus var fruktansvärt nervöst.

Beckis var halvt galen när jag skulle mjuka igång honom innan det var dags att gå in i ringen vilket alltid bådar gott. Han vill visa sina fina rörelser. En vinst i veteranklassen med CK blev resultatet. I bästa hanhundsklassen fick han också gå fram till den röda platsen.

Trixie gick i dagens största klass, hela 11 finfina championtikar. Jag var fullt övertygad om att hon skulle bli slagen av någon av de unga läckra töserna, jag kunde knappt andas i konkurrensen. Trixie lyckades hålla undan och vann klassen med CK. Även bästa tikklass lyckades hon vinna.

Far och dotter mot varandra i BIR/BIM. Idag kunde inget stoppa Beckis som visade att gammal är äldst och snodde till sig BIR rosetten och blev även bästa veteran och passade på att bli bästa avelshund när han ändå höll igång.

Innan finalerna passade vi på att njuta av dagens lunch som team Käck med flera hade fixat tillsammans. Gott, Gott!

BIS-1 nummer ett tog Beckis sedan med sin fina avelsklass. Tusen tack till Lena, Mona-Lisa och Kim för att ni visade era hundar i avelsklassen.

BIS-1 nummer två tog han hem i veteranfinalen.

Dagen avslutades med att han efter att ha fått BIS-1 nummer tre började leka med Markus inne i ringen. Helt underbart att se hur han bara njöt av att få visa upp sig.

Tusen tack till Markus för att du visar hundarna så fint. Men det varmaste tacket vill jag ge till Christina som sköter denne kille på ett så exemplariskt sätt. Han är den bästa reklam som min lilla kennel kan få.BIS-1 Avelsklass Foto: Ann Eriksson
2 x Roskilde
Jag vet inte riktigt om jag fattat det ännu efter en så fantastisk helg som vi haft i Danmark. Tidigt i lördags morse åkte jag och Markus Gisslén ner till Roskilde med hans Baltazar, Beckis och Trixie. Jag ville ju ha en nominering till att få tävla på Crufts i England nästa år.

När man såg antalet hundar som var anmälda hade jag väl lite förhoppningar att det skulle kunna gå, något som snabbt dalade när jag såg konkurrensen. Toppvinnande hundar från både Norden och Tyskland. Men skam den som ger sig.

Efter att ha kollat dagsformen på hundarna såg vi att Markus var den som lyckades bäst med att få dem motiverade så han fick vara handler och jag fick sköta markservicen.

På lördagen blev Baltazar Bim-valp. Beckis slutade som 2-a bäste hane och Bästa veteran, men tyvärr ingenting i BIS-finalen för veteranerna. Trixie vann championklassen och blev bästa tik. Hon fick även BIR-et för rasspecialisten Svein Helgesen från Norge. Gissa om jag var nöjd.

Efter en stunds väntan skulle hon in i gruppen. Gissa om jag blev glad när hon blev utplockad - men ingen idé att ta ut något i förskott för hon har ju gått till semifinal tidigare i år. Kan väl säga att jag hade ganska svårt att andas när jag insåg att Svein som även dömde gruppen endast tagit ut de fyra hundar han hade tänkt placera. Min lilla prinsessa slutade som BIG-4 på en stor internationell utställning.

Jag och Markus firade med pizza som naturligtvis hundarna fick vara med att dela på. Efter en trevlig men tidig kväll och en god natts sömn var det åter dags att åka till utställningsplatsen.

Idag var det som Cruftsnomineringen skulle delas ut och det skulle Francesco Cochetti från Italien göra. Precis som alla andra utställningar började valparna. Baltazar visade sig från sin bästa sida och knep BIR valp rosetten. Beckis fick samma fina resultat som på lördagen - 2-a bästa hane och BIR-veteran. Även Trixie lyckades hålla undan för den stenhårda konkurrensen och knet BIR-et. Snacka om lycka 3 gånger BIR i rasen.

När vi såg att Francesco Cochetti även dömde BIS-valp var vi av väldigt olika åsikt. Markus trodde inte på placering, men jag höll på Baltazar och trodde att hans utstrålning skulle göra sig i stora ringen. Jag tror Markus skulle spricka av lycka när han blev placerad som BIS-3 valp.

Eftersom förhandsgranskningen av veteranerna krockade med BIS-valp finalen missade vi att visa Beckis för Agnes Ganami som inte såg ut som hon egentligen gillade att döma veteranerna. Ingen av oss hade några förhoppningar för Beckis i den jättegruppen. Kanske var det våra låga förhoppningar eller att vi inte hunnit visa Beckis i förhandsgranskningen som gjorde att Agnes var extra intresserad av Beckis, han blev till min stora förvåning den förste som blev utplockad. Dagens stora surprise (eftersom Beckis med all rätta var lite trött i finalen) blev när han ropades upp som BIS-3 veteran.

Så var det då Trixies tur och nästan alla våra förhoppningar hade väl blåst bort i vinden. Inte placerar man tre olika tibbar med samma handler på samma utställning. Men det kunde man tydligen för Kerstin Nilsson tog fram Trixie till helgens andra BIG-4 placering.

Är det någon som undrar om jag (och Markus) strålade mer än solen. Stort GRATTIS till alla andra som fick fina placeringar, cert och cacib med er hem. Tusen tack Markus för en underbart trevlig helg ur alla dimensioner och till alla er runt ringen för support och gratulationer.
Nu är Trixie nominerad till Crufts 2013 - gissa om jag måste åka.
Västerås

Så har Trixie varit på utställning igen. Denna gång fick hon sällskap av Kristina Forsbergs Moses. Vägen upp till Västerås gick ganska snabbt genom ett vårigt och vackert Sverige.

Eftersom vädret var underbart soligt och vindstilla var man lite ledsen över att utställningen inte hölls ute. Dock var det en rymlig och ljus bandyhall med bra golv och mattor, så lokaliteterna skall vi inte klaga på.

En del nya bekantskaper inne i ringen så det fanns många hundar jag var tvungen att titta på medan jag väntade på Trixies tur. Spännande att se hur rasen utvecklas.

Trixie vann championklassen med CK och blev tvåa bland tikarna. Jag är väldigt stolt över min tös.

Fast idag strålade solen för Moses som tog certet och därigenom blev svensk och norsk champion samt BIM. BIR gick till Malin & Maries Tyris som även hon blev svansk champion idag. Grattis till er båda.

Stort TACK till Kristina för ressällskapet och alla goa skratt. Har ju lite saker i köket som behöver testas för nya användningsområden 😉

SvKTR Håslöv 2012
En gråmulen dag, men i alla fall torrt på gatan när hundarna var ute på morgon promenad med mig. Frida fick ligga kvar och dra sig lite längre. Efter en underbar hotellfrukost styrde vi bilarna mot Håslöv. I år fick vi plats inne i lokalen, men precis vid dörren så det skulle bli lite luftigare för hundarna.

Misty som fått åka med Kristina ner (och tyvärr uppfört sig bedrövligt och ylat en massa) var superglad när hon fick se sin mamma (Trixie). Eftersom Beckis går i veteranklass hade jag gott om tid att borsta igenom alla hundarna och ändå hinna prata med alla goa tibbemänniskor.

Beckis placerade sig som tvåa i veteranklass med CK, riktigt bra med tanke på alla löptikar han hade i sällskapet. Tracy var mer stissig än någonsin och jag var klart stolt över att hon lyckades att få ett Excellent och bli trea i klassen, även idag räddad av Lena  S klämma (tror jag behåller den som lyckoklämma). Eftersom Tracy går i öppen klass och jag skall in med Misty i Championklass blev det rejält stressigt mellan hundarna.

Misty placerade sig inte i den stora och mycket fina championklassen, men fick CK. Trixie visade inga tecken på trötthet efter gårdagen utan sprang på som vanligt, så Markus fick hålla igen henne. Vinst i championklassen och senare även bästa tik. I BIR/BIM finalen fick hon se sig slagen av Panda från Tyskland som även slutade som BIS-1.

Mycket glada över helgens fina resultat och alla härliga gratulationer styrde vi bilen norrut. Ett stort tack till er alla som bidrar till att vi har så trevligt tillsammans, Ulla & co för det fina arrangemanget, Frida & Fredrik för sällskap och hjälp och naturligtvis till Markus för att du visar min, vår, er Trixie (vems hon nu är så har jag ett pris till denne) på ett så strålande sätt.
SKK Malmö 2012
I helgen hade jag sällskap av Frida på utställningarna. På lördagen var det SKK med domaren Pirjo Aaltonen som gällde.
 
Kaxigt hade jag sagt att jag behöver ingen vägbeskrivning för till mässan i Malmö har jag ju kört en massa gånger, men ack vad jag bedrog mig. Mässan ligger inte längre i hamnen utan på andra sidan av stan inte långt från Öresundsbron. När vi äntligen kom fram fick jag parkera halvvägs till Trelleborg, så det tog en stund innan vi var på plats i ringen. Tur att vi hade eskorthjälp in av Fredrik.

Trots den sena ankomsten hann vi se hela bedömningen. Idag hade jag bara två flickor med mig. Jag visade Tracy och Markus visade Trixie. Tracy som just nu är inne i spökåldern såg farliga saker överallt. Hon kröp runt ringen första varvet. Som tur var fanns Lena S. där som en räddande ängel och lånade ut en klämma till luggen. Resultatet blev att hon fick excellent, men ingen placering.

Trixie låg som vanligt och vilade sig i form i buren och på trimbordet. Hon vaknade precis i samma ögonblick som hon klev in i ringen, så att alla skulle titta på henne. Markus visade fram henne till bästa tik. Sedan blev det lite jobbigt för nu hade han både bästa hane  - Kristina F´s Moses och Trixie att visa.

Då var det bara att visa tösen själv och för fjärde gången på raken i år blev hon BIR. Efter en låååång väntan blev det så dags för Markus att gå in i gruppfinalen. Gissa om det var nervöst när hon blev utplockad bland sju som gick till en liten semifinal. Tyvärr gick det inte hela vägen denna gång, men skam den som ger sig.

Dags att åka iväg till hotellet för mat och vila. Det var det lyxigaste hotellet jag och hundarna någonsin bott på. Vi fick ett jättestort rum med all bekvämlighet man kunde önska sig. Lite mat till hundarna och sedan gick vi ner till hotellets restaurang där vi åt och drack gott tillsammans med Katja & Sabine från Tyskland och Fredrik och Markus.

I sällskap av de senare två tog vi sedan en härlig tur längs Malmös gator med hundarna. Härligt med tre hanar som alla nosar på varandra och turas om att markera stolpar och träd utan att så mycket som en ryckning i någon mungipa. Detta trots att vi hade med en löptik. Kvällen avslutade vi med godis och vin på rummet ackompanjerat av en massa goa skratt.
SvKTR Eskilstuna
Årets upplaga av Eskilstuna utställningen dömdes av Moa Persson, en svensk mycket erkänd domare.

Eftersom utställningen krockade med Fridas 20-års dag blev det bara Trixie som fick följa med Markus & Fredrik till Eskilstuna. Det var en väldigt jobbig väntan på resultatet, mer nervöst än när man är på plats.

Först ut gjorde Markus & Fredrik´s Baltazar debut i utställningsringen och precis som väntat var han en storlek för stor. Moa brukar föredra tibbarna på den mindre sidan. Han fick dock en väldigt fin kritik i övrigt.

Framår eftermiddagen ringde Markus och det första han sa var att Moa börjat kritiken med "En rejäl tik" och då dog mina förhoppningar. Vi pratade en lång stund om vem som tagit cert och blivit BIM. Till slut kunde Markus inte hålla sig längre utan var tvungen att berätta den goda nyheten: Trixie hade visat sig väl och vunnit CHKL med CK, Bästa tik och tagit hem den röd/gula BIR rosetten.

Var jag nervör under dagen så var det inget mot hur fjärilarna dansade i min mage under den gräsligt långa väntan på BIS-finalen. Denna gången var Markus så glad att han bara bubblade fram för andra gången i rad - hade hon blivit Best in show.

Jag hade tänkt skoja med Markus innan de åkte att jag förväntade minst lika bra resultat som förra året, men det vågade jag inte ens hoppas på.

Tusen tack för all hjälp med "Fredrik´s" prinsessa och stort grattis till övriga vinnare. Nästa gång hoppas jag att även jag kan vara på plats.
Trixie BIS på SvKRT utställningen i Eskilstuna. Foto: Mia Wullf
Turkku Winter Dogshow 2012
Eftersom jag aldrig har ställt ut hund i Finland skulle det bli väldigt spännande att åka till Åbo och testa. Domare var Ashley Reid från Australien som hade placerat Beckis i CHKL på WCC utställningen 2008.

I lördags eftermiddag lämnade jag, Markus och hundarna snöstormen i Landvetter mot östligare breddgrader. Som tur var åkte vi ifrån snöandet redan efter 10 mil. Väl på båten till Finland installerade vi oss i vår lilla hytt. Efter lite förfest i hytten passade vi på att äta middag och kolla in de andra människorna på båten. Det senare måste jag säga var ofantligt roligt speciellt med alla goa kommentarer från Markus. Stundtals skrattade jag så jag nästan kiknade.

Efter några - alldeles för få timmars sömn - fixade vi ordning hundarna och åkte till utställningen. Där vi enligt Markus var först på plan så vi fick tända och lägga alla ringarna. Det var ju nästan sant. 43 anmälda tibbar var tydligen väldigt mycket i Finland så det var stor konkurrens.

Beckis var först på tur och han lyckades vinna veteranklassen med CK och senare även bli bästa veteran.  I bästa hanhundsklassen blev han trea och fick certet. Han kan numer även titulera sig finsk champion.
Misty vann öppenklassen med CK men hamnade just utanför placering i bästa tikklassen. Trixie blev tvåa i CHKL och likaså i BTKL. Även hon fick med sig ett cert och den finska championattiteln.

Eftersom Beckis hade varit ganska trött när han skulle springa mot veterantiken var jag ganska tveksam till om han skulle orka gå in i veteranfinalen. Medan jag hämtade kritikerna passade Markus på att rasta hundarna. Han tog även en liten runda i en tom ring för att se hur Beckis kändes. Det såg förvånandsvärd bra ut men vi velade fortfarande hur vi skulle göra.

Kolla på finalerna skulle vi ju i alla fall göra eftersom det var flera timmar kvar till hemresan. Vi flyttade oss till finalringen och där mötte vi Paul Stanton som dömt på utställningen. Just när vi stod där och pratade med honom började veteranerna samlas så han tyckte absolut att vi skulle visa Beckis. När vi väl beslutat att Markus skulle gå in med honom i finalen kom han in som sista hund i uppsamlingsringen.

Domaren - en finska som jag inte vet namnet på tittade ganska mycket på honom i uppsamlingsringen. Medan de väntade på att få gå in i stora ringen sprang jag iväg för att se om jag kunde köpa något gott att locka Beckis med. Jag tog det som jag tyckte luktade mest skunk och det var gott enligt Beckis.

Finaleringen var väldigt fint ordnat där ekipagen kom ut genom en port och sprang runt ringen. Efter första gallringen fick ca 30 hundar gå ut. Beckis och 9 andra gamlingar stod kvar i ringen och då började mitt hjärta dunka. Inte blev det bättre när Beckis efter en urflott individuell presentation var kvar tillsammans med 3 andra. En BIS-veteranplacering hade vi ju inte riktigt räknat med. När Markus och Beckis sedan fick ta emot den blåa rosetten för andra platsen kunde jag knappt andas. Jag som inte trodde han skulle orka.

Väl vid bilen fick hundarna fira dagen med extra god mat och en härlig tur i snön. Markus och jag fick vänta att fira tills vi var på båten och då smakade det underbart med buffé och ett glas rött.
Stort tack till Markus för en enormt framgångsrik helg med fantastiskt många goa kommentarer och skratt. Absolut något vi måste göra om.
Beckis & Markus blir tvåa i BIS-veteranfinalen.
MyDog 2012
Jag hade först inte tänkt anmäla till MyDog i år då jag inte trodde att domarna skulle gilla mina hundar. Efter lite övertalning skickade jag dock in anmälan och det ångrar jag inte en sekund.

På lördagen hade vi Göran Bodegård som domare och på söndagen Annica Ulltveit-Moe som båda gjorde ett väldigt bra jobb - ialla fall i mitt tycke.

Beckis gjorde debut som veteran och lyckades på lördagen bli bästa veteran och tvåa bästa hane. Fick en del leenden från domarbordet, men ingen placering i finalen. På söndagen blev han BIM-veteran dock utan placering i rasen.

Första kommentaren från Göran om Misty var att hon måste vara släkt med Beckis och det hade han ju rätt i. Tvåa i CHKL och likaså i bästa tikklass med RCacib - dock kommer det att bli ett CACIB av det eftersom det var mamma Trixie som stod före henne i båda klasserna.  Trea stod Maria Brunell med Kicki. På söndagen bytte domaren plats på Misty och Kicki så Maria skulle få sitt svenska CACIB (Grattis!)

Trixie visade att hon är vackrast och mycket väl handlad av Markus blev hon BIR båda dagarna. I grupp 9 finalen lyckades hon gå till semifinal båda dagarna, men det blev ingen grupplaceing denna helgen.

Grattis till alla helgens vinnare och ett stort TACK till Markus för handlingen av Trixie.
C.I.B NordUCH Milington´s Showgirl to Scapegrace
Hej!
Prova att göra en egen webbsida precis som jag.
Det är enkelt och du kan prova helt gratis.
ANNONS