Nyheter 2018

I väntans tider

I mitten av november tog jag med Sally till ett mycket vackert Kristiansund. En stad som ligger ute vid havet ungefär på ungefär samma breddgrad som Trondheim. 

Resan upp gick över förväntan, trots nästan 11 timmars körning. Sally tog resan med ro och sov lugnt i buren hela vägen. En otrolig känsla att ena stunden befinna sig högst uppe på fjället mes snöklädda toppar runt omkring, gör att strax senare befinna sig långt nere i en dal med så höga berg på var sida att man inte såg toppen.

Väl framme behövdes bara en kvarts bekantskap innan festfolket beslöt sig för att de gillade varandra. Efter fullbordat verk la de sig till rätta under köksbordet, medan jag blev bjuden på underbart god middag. Jag och Sally fick äran att sova i Wenche och Björns fina husbil. Vi sov båda hur gott som helst. 

Efter frukost och ännu ett möte mellan hundarna var det så dags för den långa resan hem. Förutom kö genom Oslo som jag naturligtvis lyckades passera just i rusningstid gick allt som en dans.

Nu har det gått drygt två veckor sedan och vi är väldigt hoppfulla. Först åt Sally väldigt mycket mer än vanligt i två veckor och senaste dagarna har hon lagt ner ätandet.

Här blir det väntan, väntan och väntan till slutet av januari, då i förhoppningsvis får se lite resultat av resan.

Valpplaner

Charm i Hamar 2015

Under hösten har vi tänkt para vårt yrväder Sally. En fantastiskt rolig hund som vet precis hur långt hon kan gå i sina bus utan att vi skall bli arga på henne. Skulle någon, mot förmodan bli arg på henne vet hon exakt hur hon skall charma för att vi skall skratta åt henne istället.

Så fort jag fick ut Sally ur fosterblåsan när hon föddes, sa jag till Inge att henne kan vi inte sälja. Han blev genast förskräkt och undrade vad det var för fel på henne. Det var absolut inget fel på henne, hon var bara en exakt kopia av vår första OES - Cherry. De har samma teckning med ett svart öra på ett i övrigt vitt huvud, hals och framben och sedan svart på kroppen. 

Vi har tänkt linjeavla på Beckis - C.I.B NordUCH SE V-06 SF UCH Scapegrace I'm The One - som är mormors far till Sally. Den tänkta hanen Charm - NO UCH SE UCH Dhoki Apsos Enrique Iglesias är son till Beckis.

Charm är en väldigt snygg och trevlig hane som vi tror skall komplettera Sally på bästa sätt. Det är med stor spänning vi ser fram mot nya valpar i huset!

Bra start på året

2018 har börjat bra för våra fyrbentingar. På MyDog debuterade min och Erik Sjökvist lilla Selma i utställningsringen med att bli BIM-valp båda dagarna. Framtiden får utvisa om det där med utställning är någor för henne för hon var mer intresserad att spåra i mattan än att visa upp sig. Även Charlie och Misty var med och visade upp sig med blandade resultat.

Den som börjat året på absolut toppnivå är Britta som jag och Lena Larsman har tillsammans. Först åkte jag och Inge till Fredricia i Danmark och där blev hon DK UCH och BIR. Här fick Charlie förlja med som moralist stöd och han passade på att bli BIM. Veckan efter styrde vi bilen åt andra hållet, till Bö i Norge. Denna dag hade vi bara med oss Britta som lyckades bli NO UCH och BIM. 

Nu laddar vi för Crufts, där Charlie och Misty skall få vara med.

Hej!
Prova att göra en egen webbsida precis som jag.
Det är enkelt och du kan prova helt gratis.
ANNONS